Over

In de kijker

VIB-visual-microbes

VIB Microben

Micro-organismen hebben vaak een slechte reputatie. We willen we deze misverstanden uit de weg helpen, en jullie tonen waarom microben onze aandacht verdienen. Lees hier de verhalen over hoe deze kleine architectjes producten kunnen aanmaken die ons helpen bij het behandelen van ziektes, het verminderen van de voedingsafval; het creëren van groenere energie, en veel meer.
Lees meer
VIB_lessonsfromplants_visual

VIB Lessen van Planten

Wil je ontdekken hoe VIB werkt aan voedselzekerheid in een veranderend klimaat? Ontdek het onderzoek en de wetenschappers die deze uitdaging aan gaan. Tijdens de maanden Mei en Juni, schijnen we ons licht op het onderzoek dat gewassen moet klaarstomen om aan een extremer klimaat te kunnen weerstaan.
Lees meer
Neuroscience_brain

Neuroscience

This website contains all information surrounding the VIB Neuroscience campaign which wants to put neuroscience and neurotechnology research in the spotlight.
Lees meer
Banner Vaccins Verklaard

Vaccins verklaard

Hoe werkt zo'n vaccin eigenlijk? Wat zit er in? Welke tests moet zo'n vaccin doorstaan? En wat met de risico's? Deze campagne toont het menselijk vernuft achter een kleine prik.
Lees meer
Agribiotech cluster in Ghent

Gentse cluster in agribiotech

Plantenonderzoek is een van de hoekstenen van VIB. In het Centrum voor Planten Systeembiologie van de Universiteit Gent bestuderen wetenschappers hoe planten groeien en reageren op hun omgeving. Samen met onderzoekspartners uit Vlaanderen en daarbuiten, vertalen ze deze nieuwe inzichten naar toepassingen en technologieën die de landbouw en maatschappij ten goede komen.
Lees meer